Tanfolyamok

Komplex szemléletű funkcionális edzés

_0009Széles körű ismeret- és gyakorlatanyagot adó, egyedülállóan részletes funkcionális anatómiai és élettani alapokra építkező, gyakorlatcentrikus továbbképzés. A modern sporttudományos eredményeket felhasználva, haladó szemléletű edzésprogramok vezetésére készít fel ez a tanfolyam.

PSX és PSX Expert Függesztéses tréning

_0011A saját testsúlyos edzések egyik legkedveltebb eszköze a felfüggesztéses gyakorlatokhoz használt heveder. Ezen a képzésen nem csak a gyakorlatokat tanítjuk meg, hanem a helyes kivitelezéshez szükséges anatómiai ismereteket is. Illetve nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlatok progressziójára.

B-SWOT analízis
(funkcionális mozgásminta szűrés)

_0010A B-SWOT analízissel az edzők és terapeuták gyors képet kapnak sportolóik, vendégeik mozgásrendszeréről. Megfigyelhetjük az egyes ízületek mobilitási, stabilitási hiányosságait, az aszimmetriákat, a rosszul rögzült mozgásmintákat, melyek mindegyike egy későbbi sérülés kockázati tényezője. A korrekciós gyakrolatok segítenek ennek a kockázatnak a csökkentésében, a mobilitás-stabilitás helyreállításában, a helyes minták rögzítésében, a teljesítményfokozásban.

 

SpineUp! Preventív gerinctréning
(csoportos oktatóknak)

_0006A képzés, amit minden oktatónak el kell végeznie!
Részletes és tökéletesen funkcionális gerincanatómia, sok-sok gyakorlattal. Akár gerinctréninget akarsz tartani, akár egyéb óráidat szeretnéd tudatosabbá, biztonságosabbá tenni, ez a képzés minden szükséges információt biztosít számodra.

Gerincedzés (egyéni edzőknek)

_0005A képzés, amit minden edzőnek el kell végeznie!
Részletes és tökéletesen funkcionális gerincanatómia, rengeteg gyakorlattal, hogy egyéni vendégeiddel tudatosabban, biztonságosabban tudj foglalkozni.

Core-stabilizáció

_0000Egyedülálló képzés! Minden, amit a core-izmokról, azok stabilizáló funkciójáról tudni lehet!
A legmagasabb szintű ismeretanyag az ágyéki gerinc stabilizációját illetően, végigvezetve a hallgatókat a stabilizáló program alapgyakorlatain, kezdőtől a haladó szintig.
Kizárólag gyógytornászoknak és gerinctrénereknek/gerincedzőknek!

 

3D YOGA – Dinamikus jóga

_0004Ha érdekelnek a jóga különleges és meglepően nehéz gyakorlatai, de a jógagyakorlásnak csak a fizikai része vonz, akkor itt a helyed! Színes, változatos, áramló gyakorlatok azoknak, akik a mozgalmasabb, kreatívabb órákat kedvelik, de igénylik a tudatos szakmai hátteret is, amit egy gyógytornász biztosít. Tradícionális gyakorlatok modern köntösben.

Pre- és rehabilitációs tréner

rehab_uj Feltűnt, hogy mennyi vendég érkezik mozgásszervi problémával, korlátokkal az edzőterembe? Szeretnél részt venni vendéged sérülés utáni rehabilitációjában? Ez a képzés felkészít arra, hogy a preventív edzések mellett korrekciós, prehabilitációs és késői rehabilitációs feladatokkal is segíthesd vendégeid egészségfejlesztését. Lépj feljebb egy szintet!

3D Drill

_0015A 3D Drill egy saját testsúlyos edzésforma, ahol a különböző gyakorlatokat sorozattá összefűzve, áramlásszerűen végezzük.
Mozgásanyaga a mobilitás, stabilitás, egyensúly és koordináció fejlesztését célozza. Rengeteg korrektív gyakorlatot tartalmaz, így a sérülések megelőzésének, a helyes mozgásminták kialakításának egyik lehetőségét kínálja.

 

Stretching és fascialazítás hengerrel

_0003Egynapos elméleti és gyakorlati továbbképzés a stretching élettani alapjairól, aktív és passzív stretchingtechnikákról, a fasciák élettani tulajdonságairól és biomechanikai szerepükről, végül a hengeres fascialazítás jelentőségéről és mikéntjéről.

DBands Med Trainer Course

A térd fölé rögzíthető, moderált, rugalmas ellenállást adó eszköz a csípő körüli izmok neuromuszkuláris kontrollját segíti, melynek köszönhetően nagy mértékben javul a stabilitás. Így a DBands a stabilizáció és a helyes mozgásminták kialakítása tekintetében kiváló eszköze a pre- és rehabilitációnak egyaránt.

BalletBody

_0007A klasszikus és modern balett kar- és lábvezetési technikáit, gyakorlatait bemutató, azokat a gerincedzés alapgyakorlataival vegyítő, speciális mozgásanyag. Akár önálló óraként, akár meglévő óráidba beépítve hasznosíthatod az itt tanult, különleges gyakorlatokat, mozdulatokat. SpinalDance oktatóknak kiváló továbbképzés mozgásanyaguk bővítéséhez.

 

Kismama torna

_0002Kismamákkal foglalkozni nagyon szép feladat, de nagy a felelősséged is! A gerinctréning kiváló edzésforma a kismamáknak, csupán néhány dologgal kell módosítanod, kiegészítened az eredeti tréninget. Az egynapos továbbképzés keretében megtanítom, mi zajlik a kismama szervezetében a 9 hónap alatt és milyen gyakorlatokat kell kiegészíteni a már tanultakat.

Mummy Tummy training

_0016
Egyedülállóan komplex, 3 lépcsős, szülés utáni regenerációs mozgásprogram. Kiemelt figyelemmel a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére, mely természetesen az izomfűző része, így annak trenírozása, re-edukációja, majd a teljes mozgásrendszerbe való integrálása is része a mozgáskoncepciónak. Nem csupán egyetlen izomra, hanem a teljes mozgásrendszerre koncentráló program, mely az érintett területek rehabilitációja mellett a helyes mozgásminták kialakítáásra, újratanítására is figyelmet fordít.

Jógatanfolyamok

purnam_akademia_logo

Ha szeretnél mélyebben, bővebben tanulni a jógáról, nézz körül a Purnam Nemzetközi Jógaoktató Akadémia honlapján!

Oriolus-Med

oriolus-med

Ha minőségben szeretnél, logikus gondolkodást alkalmazva Kinesio tapelni, tanulj az ország legnagyobb tape iskolájában, az Oriolus-Medben!

Kapcsolat

Cikkek

© Almásy Mozgásakadémia