TripleX gerincterápia gyógytornászoknak

2 napos továbbképzés

Gyógytornászoknak (9. szakmacsoport) pontszerző képzés!

Előfeltétel:

  • kizárólag gyógytornász diploma

A derékfájás az egyik leggyakoribb mozgásszervi probléma, mellyel a páciensek felkeresik a gyógyító szakembereket. Gyakorisága ellenére az egyik legnehezebben diagnosztizálható “kórkép”, nagyon sokszor nevezik atipikus derékfájásnak, gyakran kerül a leletbe a semmitmondó lumbago, illetve radikuláris tünetek esetén a lumboischialgia mint diagnózis.

Első feladatunk tehát annak kiderítése, hogy mi okozza a fájdalmat, a tünetek és az esetlegesen bemutatott képalkotó felvételek (és azok leletei) mennyire fedik egymást. A terápiát a páciens beszámolója, az elvégzett tesztek eredményei (és a képalkotók) alapján felállított teória szerint kell elkezdeni.

Az elmúlt évek kutatásai nagy mértékben megváltoztatták, esetenként felül is írták, kiegészítették a korábbi terápiákat.
Ezen a képzésen egy maximálisan tudományos alapokon nyugvó, modern szemléletű, komplex megközelítésben tanulhatsz a derékfájásról, illetve a derékfájást okozó leggyakoribb patológiákról és azok kezeléséről.

A TripleX gerincterápia – figyelembe véve a tudományos eredményeket – három fontos szintre épül:
1. Akut szak – fájdalommenedzsment: az első és legfontosabb lépés az akut fájdalom megszüntetése, melynek módszerét nagy mértékben meghatározzák a különféle fasciakezelések és a célirányos aktív és passzív gyakorlatok (fasciatréning, dekompresszió).
2. Szubakut szak – A patológia szerinti “oki” terápia: korrekciók, mozgásterápia az izom inhibiciók és transzformációk megakadályozására, a fiziológiás izomműködés helyreállítására, motoros kontroll (újra)tanítása
3. Krónikus szak – a hosszútávú eredmények, a fenntartható egészség érdekében a terápiás munka ki kell, hogy terjedjen a mozgásrendszer “nagygeneráljára” és a neuromuszkuláris rendszer “újraprogramozására”

FIGYELEM! A kurzus elsősorban az akut/szubakut szak teendőiről szól, nem anyaga a késői rehabilitáció feladatköre, az a TripleX training® képzésen sajátítható el. De minden patológiánál említésre kerülnek a krónikus szak terápiás céljai is.
A derékfájás-menedzsmenthez a két kurzus (TripleX terápia és TripleX training) együttesen ad átfogó és teljes körű segítséget.

AKKREDITÁLT KÉPZÉS
Nyilvántartási száma: SZTK-A-60/2021.
9. szakmacsoport számára 16 pont

A képzés tematikája:

  • Derékfájás, fájdalom
  • Anatómiai sajátosságok a lumbális gerinc körül
  • A derékfájás diagnosztikája
  • Általános terápiás elvek derékfájás esetén
  • A TripleX gerincterápia három lépcsője az akut derékfájás kezelésére
  • Kiemelt patológiák: porckorongsérv, kisízületi irritáció, SI-ízületi fájdalom
  • A rehabilitáció további feladatainak ismertetése: neuromuszkuláris újraprogramozás, reedukáció, mozgásminta-tanítás (TripleX training®)

 

Képzésvezető:

export_20171108154749__REW2200Almásy Csilla
gyógytornász-fizioterapeuta
pre-/rehabilitációs és funkcionális tréner

 

 

Következő képzés időpontja:

2022. január 29-30. BETELT! Várólistára lehet jelentkezni.
Tervezés alatt álló képzéseknél előjelentkezés esetén e-mailben értesítünk a kitűzött dátumokról (semmilyen kötelezettséggel nem jár).

 

A képzés díja:

96 000 Ft/fő
A díj tartalmazza a képzés összes költségét, beleértve a jegyzet és büfé díját is.
Semmilyen további kiadásra nem kell számítanod!

FIZETÉSI ÉS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A jelentkezés érvényességéhez és a helyed biztosításához a jelentkezés visszaigazolásától számított 5 munkanapon belül foglaló befizetése szükséges, melynek részleteiről a jelentkezési lap beérkezését követően tájékoztatást küldünk. Előjelentkezés esetén nem kérünk foglalót.
A befizetett foglalót a képzés kezdését megelőző 10 munkanapon belüli lemondás esetén nem áll módunkban sem visszafizetni, sem átvinni más képzésre.
Bővebben az együttműködés feltételeit itt találod: ÁSZF

Jelentkezés

Elmélet és gyakorlat:
TripleX gerincközpontt (Budapest V., Hercegprímás u. 13.)

Várható időbeosztás:

Minden oktatási napon 9:30-18 óra között.
(Pontosítás az adott tanfolyam előtt.)
A változtatás jogát fenntartjuk, de ez esetben értesítünk.