B-SWOT analízis (funkcionális mozgásminta szűrés)

2 napos továbbképzés

Előfeltétel:

  • államilag elismert, bármilyen sportszakmai végzettség vagy
  • gyógytornász diploma

A mozgásrendszer fiziológiás működésének van néhány sarkalatos pontja. Ezek főleg az ízületeinkkel szemben támasztott elvárások, melyek szerint kellő mobilitással vagy stabilitással kell rendelkezniük. Ezek csökkenésekor vagy hiányuk esetén kompenzáló mechanizmusok épülnek ki, melyek szinte észrevétlenül vezetnek sérüléshez, túlhasználati szindrómához, illetve a sportoló gyengébb teljesítményéhez, a fejlődés elmaradásához.
A sporttudomány területén évtizedek óta elterjedtek különféle mozgásmintaszűrő programok. Almásy Csilla gyógytornász-fizioterapeuta, aki edzőként és jógatanárként is tevékenykedik, a mozgás e három aspektusát (fizioterápia, jóga, funkcionális edzés) figyelembe véve, illetve a saját tapasztalatait felhasználva dolgozta ki a B-SWOT analízist, melynek célja, hogy a viszonylag egyszerű mozgásos teszteket elvégezve gyors képet kapjunk a sportolónk/vendégünk/páciensünk hiányosságairól, aszimmetriáiról, rosszul rögzült mozgásmintáiról, kialakult kompenzációiról, melyek egy későbbi sérülés kockázatát hordozzák magukban.

A mozgásminták eredményének függvényében úgynevezett korrekciós gyakorlatokat végeztethetünk, melyek segítenek a deficitek csökkentésében, az aszimmetriák megszüntetésében, a rossz minták leépítésében, majd a helyes mozgásminta kialakításában és rögzítésében, ezáltal a sérülések kockázatának csökkentésében, a teljesítményfokozásban.

Ez a rendszer egy gyors és egyszerű szűrőprogram, melyet az edzők, gyógytornászok időről időre elvégeztethetnek vendégeikkel, pácienseikkel, rögzítve minden mérés eredményét, majd összehasonlítva azokat az újakkal. A tanult korrekciós gyakorlatok pedig mind a kiszűrt problémák kezelésre, mind azok megelőzésére alkalmas gyakorlatok, melyeket érdemes beépíteni a sportolók, vendégek, páciensek mozgásprogramjába.

A képzés tematikája:

  • Az ízületről-ízületre koncepció lényege
  • A B-SWOT analízis mozgásmintái
  • Statikus és dinamikus egyensúlytesztek
  • Core-tesztek
  • Korrekciós gyakorlatok

Képzésvezetők:

export_20171108154749__REW2200

Almásy Csilla
gyógytornász-fizioterapeuta,
pre-/rehabilitációs és funkcionális tréner

 

 

Lekrinszki Lilla
humánkineziológus,
pre-/rehabilitációs tréner

 

 

 Következő képzés időpontja:

2022. tavaszi időpontok hamarosan – előjelentkezés ajánlott!
Tervezés alatt álló képzéseknél előjelentkezés esetén e-mailben értesítünk a kitűzött dátumokról (semmilyen kötelezettséggel nem jár).

A képzés díja:

86 000 Ft/fő
A díj tartalmazza a képzés összes költségét, beleértve a színes jegyzet, toll, büfé díját is.
Semmilyen további kiadásra nem kell számítanod!

FIZETÉSI ÉS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A jelentkezés érvényességéhez és a helyed biztosításához a jelentkezés visszaigazolásától számított 5 munkanapon belül foglaló befizetése szükséges, melynek részleteiről a jelentkezési lap beérkezését követően tájékoztatást küldünk. Előjelentkezés esetén nem kérünk foglalót.
A befizetett foglalót a tanfolyam kezdését megelőző 10 munkanapon belüli lemondás esetén nem áll módunkban sem visszafizetni, sem átvinni más képzésre.
Bővebben az együttműködés feltételeit itt találod: ÁSZF

Jelentkezés

Elmélet és gyakorlat:
GymCity Office (Budapest XIII., Madarász V. u. 47-49.)
A változtatás jogát fenntartjuk, de ez esetben értesítünk.

Várható időbeosztás:

9:30-17 óra között.
A változtatás jogát fenntartjuk, de ez esetben értesítünk.