Tanfolyamok

TripleX® gerincterápia

CSAK GYÓGYTORNÁSZOKNAK!
Az akut derékfájás kezeléséről szóló kurzus (porckorongsérv, kisízületi, SI-ízületi, izom- vagy fasciális eredetű fájdalmak). Kifejezetten gyógytornászok számára összeállított kezelési és gyakorlatanyag az akut és szubakut időszakra.

TripleX® tréner

A derékfájdalom megelőzését, megszüntetését célzó, a mozgásminták tanítán alapuló, modern szemléletű mozgásprogram. 3 lépcsős rendszerben felépülő koncepció, mely nem csupán a gerincre, hanem progressziójának köszönhetően a mozgásrendszer egészére koncentrál.

Manuális fasciakezelési technikák

_0019A mozgásrendszer diszfunkcióinak helyreállítását vagy azok megelőzését célzó manuális kezelés 3 lehetséges módját bemutató továbbképzés. Rendkívül hatékony technikák, melyek kihagyhatatlan elemei az eredményes rehabilitációnak. Nagy mértékben segíti a terápia sikerességét, a regeneráció hatékonyságát.

 

fitmummy® prenatális tréning


Ha szeretnél kismamáknak szakszerű és biztonságos tornát, edzést vezetni, akkor erre a képzésre mindenképpen gyere el. Alapos elméleti előadások a várandósság alatti élettani változásokról és komplex, többféle edzésmódszert magába foglaló kismama tréning a gyakorlaton.

fitmummy® posztnatális tréning


Egyedülállóan komplex, 3 lépcsős, szülés utáni regenerációs mozgásprogram. Kiemelt figyelemmel a szétnyílt hasizom kezelésére, a medencefenék rehabilitációjára. A lokális regeneráció túl egy jól funkcionáló izomfűző kiépítését, végül a teljes test helyes mozgásainak tanítását célzó mozgáskoncepció.

Pre- és rehabilitációs tréner

Feltűnt, hogy mennyi vendég érkezik mozgásszervi problémával, korlátokkal az edzőterembe? Szeretnél részt venni vendéged sérülés utáni rehabilitációjában? Ez a képzés felkészít arra, hogy a preventív edzések mellett korrekciós, prehabilitációs és késői rehabilitációs feladatokkal is segíthesd vendégeid egészségfejlesztését.

 

SpineUp! Preventív gerinctréning
(csoportos oktatóknak)

A képzés, amit minden oktatónak el kell végeznie!
Részletes és maximálisan funkcionális mozásszervi és gerincanatómia, sok-sok gyakorlattal. Akár gerinctréninget akarsz tartani, akár egyéb óráidat szeretnéd tudatosabbá, biztonságosabbá tenni, ez a képzés minden szükséges információt biztosít számodra.

Gerinctudatos testedzés

_0005A képzés, amit minden edzőnek el kell végeznie!
Részletes és maximálisan funkcionális mozgásszervi és gerincanatómia, rengeteg gyakorlattal, hogy  vendégeiddel tudatosabban, biztonságosabban tudj foglalkozni. Minden edzői tevékenység alapja.

Core-stabilizáció

_0000Egyedülálló képzés! Minden, amit a core-izmokról, azok stabilizáló funkciójáról tudni lehet!
A legmagasabb szintű ismeretanyag az ágyéki gerinc stabilizációját illetően, végigvezetve a hallgatókat a stabilizáló program alapgyakorlatain, kezdőtől a haladó szintig. Kizárólag gyógytornászoknak és gerinctrénereknek/gerincedzőknek!

 

3D YOGA – Dinamikus jóga

Ha érdekelnek a jóga különleges és meglepően nehéz gyakorlatai, de még nem állsz készen egy elmélyültebb jógagyakorlásra, akkor itt a helyed! Színes, változatos, áramló gyakorlatok azoknak, akik a mozgalmasabb, kreatívabb órákat kedvelik, de igénylik a tudatos szakmai hátteret is, amit egy gyógytornász biztosít. Tradícionális gyakorlatok modern szemlélettel.

Fasciatréning, mobilizáció és stretching

_0003Aktuális kutatási eredményeken alapuló, a legmodernebb szemlélettel összeállított mozgásanyag a fasciarendszer tréningjére, mobilizációjára, az ízületi mozgásterjedelem fejlesztésére. Prevenciós és rehabilitációs mozgásprogramok kihagyhatatlan része.

Komplex szemléletű funkcionális edzés

_0009Széles körű ismeret- és gyakorlatanyagot adó, egyedülállóan részletes funkcionális anatómiai és élettani alapokra építkező, gyakorlatcentrikus továbbképzés. A modern sporttudományos eredményeket felhasználva, haladó szemléletű edzésprogramok vezetésére készít fel ez a tanfolyam.

 

B-SWOT analízis
(funkcionális mozgásminta szűrés)

_0010A B-SWOT analízissel az edzők és terapeuták gyors képet kapnak sportolóik, vendégeik mozgásrendszeréről. Megfigyelhetjük az egyes ízületek mobilitási, stabilitási deficitjeit, az aszimmetriákat, a rosszul rögzült mozgásmintákat, melyek mindegyike egy későbbi sérülés kockázati tényezője. A korrekciós gyakorlatok segítenek ennek a kockázatnak a csökkentésében, a mobilitás-stabilitás helyreállításában, a helyes minták rögzítésében, a teljesítményfokozásban.

artMotion

A táncban rejlő ősi ösztönök, energiák, lágy mozdulatok, dinamikus, erőteljes elemek, különféle tánctechnikák = ez az artMotion. Az órán nemcsak az alak, a lélek is formálódik, köszönhetően a tánc felszabadító, a zene lélekemelő hatásának. A mozgásanyagot egy olyan táncművész dolgozta ki, aki egyúttal gerinctréner is.

Jógatanfolyamok

purnam_akademia_logo
Ha szeretnél mélyebben, bővebben tanulni a jógáról, nézz körül a Purnam Nemzetközi Jógaoktató Akadémia honlapján!