TripleX gerincterápia gyógytornászoknak

2 napos továbbképzés

Előfeltétel:

  • kizárólag gyógytornász diploma

A derékfájás az egyik leggyakoribb mozgásszervi probléma, mellyel a páciensek felkeresik a gyógyító szakembereket. Gyakorisága ellenére az egyik legnehezebben diagnosztizálható “kórkép”, nagyon sokszor nevezik atipikus derékfájásnak, gyakran kerül a leletbe a semmitmondó lumbago, illetve radikuláris tünetek esetén a lumboischialgia mint diagnózis.

Első feladatunk tehát annak kiderítése, hogy mi okozza a fájdalmat, a tünetek és az esetlegesen bemutatott képalkotó felvételek (és azok leletei) mennyire fedik egymást. A terápiát a páciens beszámolója, az elvégzett tesztek eredményei (és a képalkotók) alapján felállított teória szerint kell elkezdeni.

Az elmúlt évek kutatásai nagy mértékben megváltoztatták, esetenként felül is írták a korábbi terápiákat. Saját metódusom három fontos szintre épül:
1. Fájdalommenedzsment: az első és legfontosabb lépés az akut fájdalom megszüntetése, melynek módszerét nagy mértékben meghatározzák a különféle fasciakezelések és a célirányos gyakorlatok (fasciatréning, dekompresszió).
2. A fájdalom csillapításával elkezdődhet az “oki” terápia is, már ha beszélhetünk teljes magabiztossággal a valódi ok kezeléséről.
3. Végül a hosszútávú eredmények, a fenntartható egészség érdekében a terápiás munka ki kell, hogy terjedjen a mozgásrendszer “nagygeneráljára” és a neuromuszkuláris rendszer “újraprogramozására”.

Ezen a kurzuson azt szeretném megosztani a gyógytornász kollégákkal, hogy miként kezelem az akut, illetve krónikus derékfájással hozzám fordulókat. Melyek azok az eszközök, gyakorlatok, melyeket a leghatékonyabbnak találtam munkám során, természetesen kizárólag tudományos bizonyítékokon alapuló módszerekből építkezve.
FIGYELEM! A kurzus elsősorban az akut/szubakut szak teendőiről szól, nem anyaga a késői rehabilitáció feladatköre, az a TripleX training® képzésen sajátítható el.
A derékfájás-menedzsmenthez a két kurzus (TripleX terápia és TripleX training) együttesen ad átfogó és teljes körű segítséget.

 

A képzés tematikája:

  • Az akut derékfájás diagnosztikája
  • A krónikus derékfájás diagnosztikája
  • A TripleX terápia három lépcsője az akut derékfájás kezelésére, a fájdalomcsillapításra
  • Porckorongsérv kezelése, terápiája
  • A páciens edukációja: gerinchigiénia, -ergonómia
  • A rehabilitáció további feladatainak ismertetése: neuromuszkuláris újraprogramozás, reedukáció, mozgásminta-tanítás (TripleX training®)

 

Képzésvezető:

export_20171108154749__REW2200Almásy Csilla
gyógytornász-fizioterapeuta

 

 

Következő képzés időpontja:

2019. november 30-december 1.   BETELT! Várólistára érdemes jelentkezni!
Tervezés alatt álló képzéseknél előjelentkezés esetén e-mailben értesítünk a kitűzött dátumokról (semmilyen kötelezettséggel nem jár).

A képzés díja:

55 000 Ft/fő
A díj tartalmazza a képzés összes költségét, beleértve a jegyzet és büfé díját is.
Semmilyen további kiadásra nem kell számítanod!

FIZETÉSI ÉS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A jelentkezés érvényességéhez és a helyed biztosításához a jelentkezés visszaigazolásától számított 10 munkanapon belül foglaló befizetése szükséges, melynek részleteiről a jelentkezési lap beérkezését követően tájékoztatást küldünk. Előjelentkezés esetén nem kérünk foglalót.
A befizetett foglalót a képzés kezdését megelőző 10 munkanapon belüli lemondás esetén nem áll módunkban sem visszafizetni, sem átvinni más képzésre.
Bővebben az együttműködés feltételeit itt találod: ÁSZF

Jelentkezés

Elmélet és gyakorlat:
YOGALOFT Budapest (Budapest V., Hercegprímás u. 13.)

Várható időbeosztás:

Minden oktatási napon 9:30-18 óra között.
(Pontosítás az adott tanfolyam előtt.)
A változtatás jogát fenntartjuk, de ez esetben értesítünk.


Kapcsolat

Cikkek

© Almásy Mozgásakadémia