Pálvölgyi Klára

20170608101310__DSC0934

Pálvölgyi Klára vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta és személyi edző.

Munkám során mindig a hosszabb távú és tartós eredmények elérésére törekszem, ezért minden mozgásszervi eredetű panasz esetén egyaránt fontosnak tartom a személyre szabott rehabilitációt és az azt követő, megfelelően összeállított, rendszeresen végzett testmozgást.
Egy komolyabb térdsérülés és az azt követő hosszadalmas gyógyulás és kitartóan végzett mozgásterápia után döntöttem úgy, hogy gyógytornász szeretnék lenni, ez az én utam. Inspiráló számomra, hogy nincs két ugyanolyan ember és egyforma eset. Mások számára a megfelelő megoldás és motiváció megtalálása az, ami igazán lendületben, állandó fejlődésben tart és leginkább ösztönöz.

Gyógytornászként az Országos Onkológiai Intézet Emlősebészeti és Plasztikai sebészeti részlegén kezdtem el szakmai utamat, ahol korszerű emlősebészeti műtétek után végzett korai és késői rehabilitációban vettem részt. Mind a mai napig meghatározó számomra az a felfogás, amit az akkor ott dolgozó gyógytornászoktól tapasztaltam, tanulhattam; hogy az emberi testre egységes egészként lehet csak tekinteni. Véleményem szerint teljes gyógyulás csak így érhető el, ezért ezt a látásmódot igyekszem a mindennapokban a kezelések során is alkalmazni.

Ezt követően a Duna Medical Center Magánkórház Rehabilitációs osztályán kezdtem el dolgozni, ahol Reumatológiai és Ortopédiai szakrendelésekről érkező betegek ellátásában vettem részt.

Jelenleg főként ortopédiai és onkológiai műtéten átesett betegek rehabilitációjával foglalkozom. Főbb szakterületeim közé tartozik a gerincpanaszok kezelése, váll-vállöv rehabilitációja, onkológiai és szépészeti emlőműtétek után végzett komplex rehabilitáció.

 

Képzettségeim:

  • Semmelweis Egyetem ETK – gyógytornász-fizioterapeuta
  • Személyi edző képzés – OKJ(5581301), emelt szintű, szakképesítés-ráépülés

 

Továbbképzéseim:

  • Core-stabilizáció – Almásy Mozgásakadémia
  • McKenzie A+B kurzus
  • Mulligan – manuálterápia A + B kurzus
  • Lymphoedema komplex kezelése tanfolyam
  • Dinamikus Jóga – Almásy Mozgásakadémia
  • K-Active Tape terápia tanfolyam